Şubat 14, 2021

Ekşi Sözlük’te Diyetisyen için yazılmış en iyi 20 girdi karşınızda !

1. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Zayıflatmak diyetisyenin işinin sadece küçük bir parçası

Diyet uzmanı. Kadın dergilerinde veya estetik merkezlerinde adı geçen meslek sahiplerinin birincil görevi insanları zayıflatmak, fazla kilolarından kurtulmalarına yardımcı olmakmış gibi sunulsa da; bu iş mesleklerinin yalnızca küçük bir parçasıdır. bir diyetisyen; perhiz önerilen hastaların yemek listesini hazırlamaktan, hastaya (ya da genel olarak servislere) doğru tabldotun ulaşmasından, eğer hastanede çalışıyorsa, çıkacak yemeklerin hazırlanış ve sunuluşunu kontrol ve takipten, satın alınan yemek malzemesinin kalitesinden ve fiyatından, mutfağın hijyen ve düzeninden sorumludur.

2. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Hayret etmiş

Günlük popüler gazetelerde o diyetle haftada bilmem kaç kilo, bunu ye haftada 5 kilo ver, onu ye 4 beden zayıfla diyenleri tenzih etmek gerekirse,

5 ay ayrılıktan sonra halı sahada maç yaptığımız gruptan bir arkadaşa, diyetisyen – ama harbiden diyetisyen olsa gerek – kontrolünde tam 22 kg verdirebilmiş, gayet zinde, atik, tetik, çevik edebilmiş meslek erbabı, adam resmen üçte birini dışarda bırakmış gelmiş, yok insan enerjinin korunumu yasasından şüphe ediyor, onca jül nereye gider.

3. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Doğru tespite ne denir?

Yediği içtiği diğer insanlar tarafından sürekli takip edilen meslek grubudur. ayrıca ‘şimdi de bakiim bunda kaç kalori var ?’ ‘nasıl zayıflıcaz biz şimdi?’ gibi sorularla evde, parkta, bahçede otobüste, trende, bayramda, seyranda 7/24 çalışırlar.

4. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Girdi gibi girdi (entry)!

verdiğiniz paranın boşa gittiğini düşünmeyin, bu kendinize yaptığınız bir yatırım. yemeyi azaltınca kendiliğinizden kilo verebilirsiniz, zaten çok az yediğiniz halde kilolu olabilirsiniz, diyetisyenlerin herkese verdiği diyetler aşağı yukarı aynıdır vs. ama, neyle neyi beraber yemek gerektiği, ne zaman neden kaçınmalı, ne zaman neye sarılmalı gibi püf noktalarını da bu arkadaşlar biliyor. yol gösteriyor, denetliyor, tavsiye veriyor. bazen oldukça ıvır zıvırlı, neredeyse saat başı bir şeyler yemek gereken bir diyetle, daha az materyalli bir diyete nazaran daha fazla kilo verebilirsiniz. diyetisyene güvenin, iki kere diyet yaptı diye kendini beslenme uzmanı zanneden ünlülere olsun, arkadaşlarınıza olsun, apartman teyzelerine olsun tamah etmeyin.

diyetisyen maaşları

5. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Cansın!

Canım benim. insanın vücudunu kendisinden iyi tanıyan, o kiloları nasıl aldıysa öyle de biiir bir, aç bilaç kalmadan, hatta zerre spor yapmadan, morali bozulmadan, keyif içinde, bir mucize gerçekleşir gibi verebilmesini sağlayan; o kiloyu koruyabilmeyi, fazla kaçırdığında ertesi gün/öğün bunu dengelebilmeyi öğreten, tüm beslenme biçimini değiştirip doğru bildiği yanlışlardan arındırarak kişinin yepyeni bir sayfa açmasına yardımcı olan can insan.

6. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Hanimiş…

Kilolu olanı makbuldür. maksat sevimlilik olsun.

7. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Çekmecemin içi…

Görünüm ve davranışlarıyla örnek olan kişidir. şöyle ki: bir ay parçası* olarak oturduğu sade döşenmiş ofisinde masasında 400 ml. hacimli su bardağı, çekmecesinde leblebi ve kuru kayısıları bulunur.

8. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: İşte budur!

En basit tanımla sağlıklı beslenme konusunda yardımcı olan kişidir. sanılanın aksine tek işi zayıflatma değildir pek çok hastalığın oluşumunun ve ilerlemesinin engellenmesinde aktif rolü vardır. (fenilketanüri, kardiyovasküler hastalıklar, …) bu mesleğin eğitiminde öncü durumda olan hacettepe üniversitesinde bile tek işinin zayıflatmak olacağını, akşama kadar tüm danışanlarına aynı diyet listesinin fotokopisini dağıtacağını söyleyen kişiler mevcut olsa da işinin ne olduğunu bilen ve severek yapan insanlarla karıştırılmamalıdır. çünkü bu insanlar mesleğini sevmenin doğal sonucu olarak danışanlarına mümkün olan en iyi şekilde yardımcı olmaktadır.

9. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Faydaları saymakla bitmez…

Faydalıdır. eğer iyi bir diyetisyeniniz varsa, onun sayesinde yanlış bildiklerinizi düzeltme şansını yakalarsınız. para verdiğiniz için gitmemeye korkarsınız bu nedenle daha da motive olursunuz. çok çeşitli yemenin ne kadar faydalı olduğunu öğrenirsiniz. saçma sapan yemeklerle değil, kendi mutfağınızdan malzemelerle ne kadar kısa sürede doyurucu yemekler yapacağınızı öğrenirsiniz. en önemlisi sayesinde kendinizi yine güzel, genç ve canlı hissedersiniz.

glisemikindeks

10. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Tematik

Diyet programı düzenleyen ve uygulatan kişi. hastanelerde çalışanlarına doktor bile denilir. aldıkları eğitime göre diyet listeleri oluştururlar. bazıları kiloyu baz alır bazıları yağ oranını. geneli zayıf ve fit olmak zorundadır. okudukları bölüm beslenme ve diyetetiktir. diyetisyenin başarısı hastaların kilo verip fit görünmesi oranındadır. kilo vermek ve fit görünmek hastanın sabır,sebat azmine bağlı olmakla birlikte diyetisyenin hastanın sevdiği ve kaçındığı gıdalar konusunda hassas davranıp doğru listeler hazırlamasının ve takip etmesininde payı vardır. genel olarak kan tahlili sonuçlarınızla gider. onların kas,yağ ölçen makinalarında tartılı,ölçülürsünüz. listeyi alıp çıkarsınız.

11. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Mesleğin özeti diyebilir miyiz?

Burada sayılıp sövülmesinin nedeninin ancak 3.sınıf ülke olduğumuzu gösterdiği bariz olan meslek grubu. peki sevilmemelerinin nedenleri nelerdir; 1)doktorların egoları, kendi eğitimleri dışında herkesin eğitimsiz olduklarını zannetmeleri 2)kurumda aşçıların kendilerinden büyük ve daha tecrübeli oldukları için diyetisyenleri ezmeleri gerektiği sanrısı 3)poliklinik diyetisyenliğinde davranış değişikliği önemli olduğu için en büyük etkenin danışanın öyküsü olduğunu danışanın farkedememesi ve ”çok para verdim yeaa” diye mucize beklemeleri 4)çok övülen doktorların kendi mesleklerini yapmayıp sağda solda televizyonlarda diyetisyenim diye yasaklar koymaları 5)kurum diyetisyenliğinde firmaların gözü açıklığını yutmamaları 6)hastahanedeki tüm yemek ve mutfak düzenlerini sağladıkları için teşekkür beklememeleri 7)hastahanede yatan hastaların herbirinin yiyeceklerinden sorumlu olup herbirinin yiyeceklerini düzenli kontrol edildiğini bilmeyen halkın ”yatarak para kazanıyolar yeaa” diye gevelemesi 8)devlet hastanesinde günde kaç danışanın bakıldığını yine halkın bilmemesi ve bu suçu devlete değil diyetisyene yıkması ve 80 hastanın herbirine ayrı diyet yazmasını beklemesi(doğrusu yazılması ancak devlette mümkün olamayacağını bilmemeleri) dolayısıyla ”bilgisayardan çıkartıyor yeaa” diye sayıklaması meslek hakkında atıp tutmanın ve kötülemenin kimseye faydası yoktur. her meslek topluma faydalı olduğu sürece ve ona emek veren insanların olduğu sürece kutsaldır.

12. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Helal olsun…

Günümüzün çalışma koşullarını, beslenme düzenlerini düşündüğümüzde hakkını vermemiz gereken bir kesime sahip meslek topluluğu. ekşide hepimiz her şeyi süper biliyoruz, çok sağlıklıyız, bizden çok bilen yok, kabul. ama yönünüzü çevirip toplumun diğer kesimine baktığınızda sağlıklı beslenmeyen, ne yemesi gerektiğini bilmeyen veya televizyondan, komşudan, akrabadan yanlış bilgilere itibar edip sağlığından olan insanları görmemek elde değil. doktorlarla işbirliği içerisinde olup, danışanını doğru yönlendirenler ve başarılı olanları da mevcut. dünya düzeni böyle gittiği sürece de toplumun ihtiyaç duyacağı insanlar bunlar. haksızlık etmeyelim.

13. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Cahiller ölsün mü şimdi?

Unvanından bahsedilince sadece zayıflamak akla gelen meslek erbabı kişiler. O kadar cahil bir toplumuz ki biri de çıkıp demiyor ki hastalıklarda, ağızdan beslenememe durumlarında vs. ekstrem durumlarda beslenme programını kim düzenliyor? Biri de demiyor ki firmalarin ürettikleri yiyecek maddelerinin düzenlemesini kim yapıyor ancak dışardan at gözluguyle bakip bos laf savurmak. yok efendim neymis gecen eltisi bi diyetisyene gitmis hep ayni şeyi yazmis. lan hoduk sen onun yazdigi seyin kalorisini,besin degerini,degisimini biliyor musun da memnuniyetsiz kalıyorsun? neyse zaten en tehlikeli sey bildigini sanan bilmedigini bilmeyen insandir. adam cikmis demis ki doktor daha iyidir bu konuda. e sana da eyvallah. 1 sene boyunca besin kimyasi, besin biyokimyasi derslerinde,lablarinda, koca hastaliklarda diyet dersinde, ana cocuk beslenmesi derslerinde tam 1 sene boyunca didinip duran da doktor zaten. velhasıl kelam cahillikten öleceksiniz.

14. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Gariban dedi…

“Okuması kolay, çalışması kolay, parası iyi olsun” diyenlerin, insanlara günlük konuşmada bile bilgiler vermekten hoşlanacak olanların mükemmeliyetle yapacağı, git gide artan obezite hastalığı ile birlikte ilginin üstünde daha çok toplandığı/toplanacağı mesleği icra eden uzman kişi. Edit: özellikle ramazan ayı içinde açılan “iftarda ne yesek? sahurda ne yesek?” şeklindeki iğrenç muhabbete maruz bırakılan gariban.

kilo-aldirici-diyet-kilo-alma-diyeti-kilo-almak-icin

15. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Sen çok yaşa e mi?

6 haziran diyetisyenler günüymüş, eee kutlayalım bari. diyetisyenler günü şerefine gelsin pastalar, börekler… not: pasta, börek dediysek kepekli ve yağsız olacak

16. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Teşekkür ederiz, iyi ki varsınız!

Cefakar bir camiaya mensup kişilerdir. cefakar diyetisyenlerin yasalarının da çıkması hayırlı ve uğurlu olsun.

17. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Artık yiyerek zayıflayacaksın!

Bugün, ziyaret etmenin bana da nasip olduğu yüce şahıs. ama anlamadığım şey şu ki ben zaten verdiklerinden daha az yiyiyordum!

18. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Güzellik tavsiyesi mi acaba o?

Güzellik merkezlerinin yeni hizmeti. eğer kendinize bir diyetisyen arıyorsanız güzellik merkezlerinden başlamanızı tavsiye edilir.

19. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Güldüren girdilerden biri

Beslenme ve diyetetik bölümünden mezun kişilere verilen genel ünvan. öss sonuçlarının açıklandığı ilk günden itibaren birlikte yemek yediği tüm insanların, zıkkımlandığı şeylerde ki kalori başta olmak üzere trans yağ ve kolesterol miktarı gibi her türlü bilgiyi edinmek için kullandıkları, yemeği boğazına dizilen insan grubu.

20. Ekşi Sözlük’te diyetisyen için yazılmış en iyi girdiler: Son olarak öneriye yer verilmiş 

Eğer para kazanmak istiyorsa sürekli formunu korumak zorunda olan meslek erbabı.

Kaynak: https://goo.gl/Wcq8FU

Leave A Comment